Folli Follie: Ώρα μηδέν μετά το πιστωτικό γεγονός

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 10:25
UPD:10:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Συμφωνία με τους πιστωτές, νέα προστασία και ρευστότητα πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα η Folli Follie Group (FF Group), καθώς το πιστωτικό γεγονός που συνιστά η καταγγελία του μοναδικού κατόχου Schuldschein για τα ομόλογα της εταιρείας σηματοδοτεί την αφετηρία διεκδικήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει καταστεί απαιτητή οφειλή 31 εκατ. ευρώ της FF Group Finance Luxembourg II SA, θυγατρικής της Folli Follie Group.

H οφειλή, που τελεί υπό την εγγύηση της εισηγμένης, έχει καταστεί αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή προ της συμβατικής της λήξης, λόγω της από 17.10.2018 καταγγελίας του μοναδικού κατόχου του Schuldschein 31 εκατ. ευρώ και της από 18.10.2018 κατάπτωσης της εγγύησης της εταιρείας.

Λόγω του γεγονότος ότι κατέστη πρόωρα ληξιπρόθεσμη και απαιτητή η χρηματοοικονομική οφειλή, έχουν λάβει χώρα τα εξής γεγονότα παραβίασης (Events of Default):

Βάσει του όρου 8 (c) των όρων και προϋποθέσεων των εγγυημένων ομολόγων 150 εκατ. ελβ. φράγκων 3,25% λήξεως 2021 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II SA και βάσει του όρου 10 (c) των όρων και προϋποθέσεων των εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων 249,5 εκατ. ευρώ 1,75% λήξεως 2019 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg SA.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την από 18.7.2018 αίτηση της Ff Group για λήψη προληπτικών μέτρων με αποτέλεσμα την παύση ισχύος της προσωρινής διαταγής, η οποία εκδόθηκε στις 12.9.2018.

Η εταιρεία δηλώνει ότι εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τρίτους επενδυτές και πιστωτές της για την παροχή επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο και την συμμετοχή τους στην μακροπρόθεσμη λύση αναχρηματοδότησης. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις με δανειστές για την εκπόνηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα