Uber: Τα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση, το Ριάντ και η Deliveroo

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 15:42
UPD:15:46
REUTERS/Lucas Jackson

Τα φιλόδοξα σχέδιά της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης παρουσίασε η Uber, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ντάραν Κοσροβσάχι να προσδιορίζει το 2025 ως το έτος κατά το οποίο η εταιρεία θα έχει μόνο ηλεκτροκίνητα ταξί ή επιβατικά στους δρόμους του Λονδίνου. 

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους, από το επόμενο έτος θα υιοθετήσει μεταξύ άλλων μία χρέωση «καθαρού αέρα» για κάθε διαδρομή, ώστε να επιτύχει το στόχο της.

Ο επικεφαλής της Uber κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την απόφασή του να μην παραστεί στο επενδυτικό συνέδριο της Σαουδικής Αραβία, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του περιμένει απαντήσεις για την υπόθεση Κασόγκι πριν αποφασίσει το πώς θα επηρεαστούν οι σχέσεις της με το βασίλειο. Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία είναι εκ των υποψηφίων επενδυτών στην επικείμενη εισαγωγή της Uber στο χρηματιστήριο. 

Ο κ. Κοσροβσάχι άφησε επίσης ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στο θέμα της Deliveroo. To τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στο φως πληροφορίες που θέλουν την Uber να εξετάζει την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας παράδοσης έτοιμου φαγητού. 

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως είανι πολύ ευχαριστμένος με την Uber Eats, αλλά βρίσκεται σε συνομιλίες με πολλούς παίχτες ανά τον κόσμο. «Θα συμβεί κάτι με την Deliveroo; Ποιος ξέρει;» αναρωτήθηκε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα