Παρέμβαση Λεμέρ για την φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 15:33
UPD:16:05
REUTERS/VINCENT KESSLER

Παρέμβαση για τη φορολόγηση των κολοσσών της ψηφιακής τεχνολογίας πρόκειται να κάνει σήμερα Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

Εν συνεχεία, ο κ. Λεμέρ θα αναλάβει την πρωτοβουλία εκδήλωσης κινητοποίησης με ευρωβουλευτές και Ευρωπαίους επιτρόπους για την φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας.

Τέλος, θα συμμετάσχει στο πλευρό της ευρωπαίας επιτρόπου για τον ανταγωνισμό, Μαργκρέτ Βεστάγκερ, σε μια διαβούλευση πολιτών με αντικείμενο την οικονομική κυριαρχία της Ευρώπης.

Σε άρθρο του για τη φορολόγηση των κολοσσών της ψηφιακής τεχνολογίας, ο κ. Λεμέρ ανέφερε ότι η Ευρώπη οφείλει να ανταποκριθεί στην προσδοκία των πολιτών της για φορολογική δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα.

«Η Ευρώπη πρέπει να βρει τα μέσα μιας συγκεκριμένης δράσης, υιοθετώντας την πρόταση της Επιτροπής ως το τέλος του έτους, χάρη στην πλήρη κινητοποίηση των ευρωβουλευτών», τόνισε ο κ. Λεμέρ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διατυπώσει μια πρόταση οδηγίας για την δικαιότερη φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας. Η πρόταση βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων και η αυστριακή Προεδρία ελπίζει ότι θα υιοθετηθεί συμφωνία των υπουργών Οικονομικών πριν από το τέλος του 2018.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα