Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται πάνω από 30 δανικές επιχειρήσεις

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 17:39
UPD:18:06

Στην περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιγξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Δανίας, αναφέρθηκε ο πρίγκιπας της Δανίας Χένρικ μιλώντας στο Ελληνο-Δανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του βασιλικού ζεύγους της Δανίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας επεσήμανε ότι ήδη στην ελληνική αγορά δραστηριοποιούνται πάνω από 30 δανικές επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η ιχθυοκαλλιέργεια, οι θαλάσσιες μεταφορές, η φαρμακοβιομηχανία και ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη παρουσία δανικών επιχειρήσεων στον τομέα των ΑΠΕ, τόσο στην αγορά των ανεμογεννητριών και συστημάτων αιολικής ενέργειας, όσο και στην κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων στην ελληνική περιφέρεια.

Το διμερές εμπόριο με τη Δανία τα τελευταία δέκα χρόνια διπλασιάστηκε, παραμένει ελλειμματικό για την Ελλάδα και αφορά εκ μέρους της Δανίας εξαγωγές τεχνογνωσίας αιολικής ενέργειας -οι περισσότερες ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα προέρχονται από τη Δανία- γεωργικά και άλλα προϊόντα, ενώ εμείς εξάγουμε κυρίως εσπεριδοειδή και γαλακτοκομικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα