Geniki Bank: Ζημίες στο πρώτο τρίμηνο

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 17:41

Ζημίες 20,2 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Geniki Bank σε ενοποιημένη βάση στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η τράπεζα στο πρώτο τρίμηνο παρουσίασε ζημίες 20,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,1 εκατ. ευρώ το περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ελέγχθηκε εκ νέου και ενδελεχώς το χαρτοφυλάκιο δανείων της τράπεζας, με τη βοήθεια εξειδικευμένης ομάδας της μητρικής τράπεζας Societe Generale, με αποτέλεσμα το σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων ύψους 28,2 εκατ. ευρώ, γεγονός που σχετίζεται με την εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων εκτίμησης του πιστωτικού κινδύνου των πελατών της λιανικής τραπεζικής, καθώς και την αύξηση της κάλυψης των εταιρικών χορηγήσεων με προβλέψεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακοίνωσης, οι πωλήσεις καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων παρουσιάζουν αύξηση 22,5% και 28%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών διευρύνθηκε με την προσθήκη 640 νέων πελατών. Οι χορηγήσεις στις 31 Μαρτίου 2006, μετά την αφαίρεση των προβλέψεων, παρουσιάζουν άνοδο 15% σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος στις 31 Μαρτίου 2005 (+1,4% σε σχέση με τις 31 Δεκεμβρίου 2005) και ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ. Το σύνολο των πάσης φύσεως καταθέσεων ανέρχεται σε 2,4 δισ. ευρώ, στο ίδιο περίπου επίπεδο με το αντίστοιχο μέγεθος στις 31 Δεκεμβρίου 2005.

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 4,3% λόγω κυρίως των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του δικτύου της Τράπεζας. Το πρώτο τρίμηνο του 2006, άνοιξαν έξι νέα καταστήματα και ανακαινίσθηκαν έξι υφιστάμενα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα