Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006 07:01
UPD:10:47

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων οδεύουν να σημειώσουν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Sony Corp. και της BHP Billiton κινήθηκαν ανοδικά μετά τις κυβερνητικές εκθέσεις στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, που σηματοδότησαν σταθερή ανάπτυξη στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,6%, φθάνοντας στις 130,06 μονάδες στις 10:50 π.μ. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 8 Μαΐου, όταν σημείωσε άνοδο 1,8%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, σημείωναν κέρδη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 Stock σημείωνε άνοδο 1,4%, φθάνοντας στις 15.906,38 μονάδες, ενώ ο Topix αναρριχήθηκε 1,5%. Σημερινή κυβερνητική έκθεση στη χώρα, έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, ένα ακόμη σημάδι ότι ο αντιπληθωρισμό διάρκειας πλέον των επτά ετών πλησιάζει στο τέλος του.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην Ασία. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 2,1%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Κλειστή είναι η αγορά στην Ινδονησία, λόγω εθνική εορτής.

Οι αποδείξεις ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύσσεται με τέτοιο ρυθμό που δεν τροφοδοτεί τον πληθωρισμό, οδήγησαν τις μετοχές στις ΗΠΑ στο μεγαλύτερο ράλι ανόδου μέσα σε ένα μήνα. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 1,1%, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τις 18 Απριλίου.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε ετησίως με ρυθμό 5,4% το πρώτο τρίμηνο, περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις στο 4,8% και χαμηλότερα των προβλέψεων για ανάπτυξη του 5,8% των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Οι τιμές καταναλωτή στην Ιαπωνία σημείωσαν άνοδο 0,5% τον Απρίλιο. Συνολικά 37 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεψαν επιτυχώς την αυτήν την άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα