Ποιες επιχειρήσεις αψηφούν το μποϊκοτάζ κατά του «Νταβός της Ερήμου»

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 13:18
UPD:13:25
shutterstock

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση Κασόγκι έχουν θέσει τη Σαουδική Αραβία υπό πίεση και αναγκάζουν αξιωματούχους και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων να ματαιώσουν τα σχέδιά τους για συμμετοχή στο «Νταβός της Ερήμου», το συνέδριο- όχημα των οικονομικών σχεδίων του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Ωστόσο αρκετές μεγάλες εταιρείες εξακολουθούν να σχεδιάζουν να δώσουν το «παρών» ή τουλάχιστον δεν έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν την πρόσκληση.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC στελέχη των αμερικανικών κολοσσών Goldman Sachs, Pepsi, των γαλλικών γιγάντων Thales και EDF εξακολουθούν να εμφανίζονται μεταξύ άλλων στην επίσημη λίστα των  συμμετεχόντων.

Οι εταιρείες συμβουλευτικών υπηρεσιών McKinsey, PWC, Ernst & Young, Deloitte, BCG, Oliver Wyman και Bain & Company είναι όλες σπόνσορες της εκδήλωσης, μαζί με τη γερμανική Siemens και την εταιρεία ερευνών SWFI. Καμία δεν έχει απαντήσει σε ερώτημα του βρετανικού δικτύου, για το εάν σχεδιάζουν να αποσυρθούν από το συνέδριο. 

EURONEWS

Στη λίστα των συμμετεχόντων φιγουράρει προς το παρόν και ένα ιδιαιτέρως ηχηρό όνομα, αυτό του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, που έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.

Οι αποφάσεις της Λαγκάρντ και των υπουργών Οικονομικών Γαλλίας και Ολλανδίας δεν έχουν παρακινήσει σε ανάλογη ματαίωση των σχεδίων τον Μνούτσιν, που έχει να ζυγίσει το deal των δεκάδων δισ. για τα οπλικά συστήματα, τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου, αλλά και εν γένει την πολύπλοκη σχέση αλληλεξάρτησης των δύο χωρών. 

Στο συνέδριο είχε προγραμματιστεί να συμμετέχουν 150 ομιλητές από 140 οργανισμούς. Τουλάχιστον 30 αποστολές έχουν ακυρώσει την παρουσία τους, αναφερόμενες άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση Κασόγκι. Germany consultancy firm Roland Berger, which is also sponsoring the event, said it was reviewing its position.

Πηγή: BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα