Εν αναμονή εξελίξεων η αγορά πετρελαίου

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 07:55
UPD:07:56
REUTERS/Nick Oxford

Μετά τη χθεσινή μικρή πτώση, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτουν σήμερα ελαφρά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα σταθεροποιηθούν για λίγο διάστημα στα υφιστάμενα επίπεδα έως ότου υπάρξουν νεότερα στοιχεία για την προσφορά και τη ζήτηση ή εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Οι επενδυτές τηρούν ουσιαστικά στάση αναμονής για τις εξελίξεις στην υπόθεση Κασόγκι. Αν αυτή καταλήξει σε κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία (κάτι που πάντως δεν θεωρείται προς το παρόν ιδιαίτερα πιθανό), ενδεχομένως να έχουμε εκρηκτική άνοδο των τιμών. 

Σήμερα η τιμή του αργού τύπου μπρεντ διαμορφώνεται στα 81,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού κινείται λίγο πάνω από τα 72 δολάρια .  

Το Ριάντ γνωρίζει πολύ καλά ότι το πετρέλαιο είναι ένα όπλο στα χέρια του και δεν διστάζει να προειδοποιήσει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα το χρησιμοποιήσει. Ενώ η έρευνα για την υπόθεση Κασόγκι βρισκόταν σε εξέλιξη διεμήνυε πως η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 100 ή και 200 δολάρια το βαρέλι, αν η Σαουδική Αραβία βρεθεί στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα