Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Sony Corp. και της Hyundai Motor Co., μετά από έκθεση στις ΗΠΑ η οποία έδειξε ότι οι δαπάνες των καταναλωτών αυξήθηκαν με χαμηλότερο ρυθμό, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Οι μετοχές των μεταλλουργιών, όπως της BHP Billiton και της Korea Zinc Co., σημείωσαν σημαντική άνοδο, μετά την αναρρίχηση των τιμών του χαλκού και του ψευδαργύρου.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, που υπολογίζεται σε δολάρια και απαρτίζεται από 14 αγορές σε όλη την Ασία, σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 130,97 μονάδες, στις 10:45 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με την κατανάλωση και τις πρώτες ύλες, αποτέλεσαν το 1/ 3 της ανόδου του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία, που αποτελεί περίπου το 60% της αξίας του MSCI, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 16.031,75 μονάδες, ενώ ο Topix κέρδιζε 0,7%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες.

Στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ο Standard & Poor's 500 Index αναρριχήθηκε 1%, σημειώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο, από τις 5 Μαΐου που είχε αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας, αυξήθηκαν 0,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στις 26 Μαΐου.

Οι δαπάνες των καταναλωτών, εκτός των τροφίμων και της ενεργείας, αυξήθηκαν 0,2% τον Απρίλιο και 2,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2005.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε άνοδο 2,4% στις 26 Μαΐου. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 1,6%, ο ψευδάργυρος 6,5% και το νικέλιο άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα