Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 07:05

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσαν οι τιμές του χρυσού στην Ασία, καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τις τα στοιχήματά τους ότι η τιμή της ράβδου θα αυξηθεί.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει 11% από τις 12 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών και στα 730,40 δολ. η ουγγιά. Οι κερδοσκοπικές μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις ή τα στοιχήματα ότι ο χρυσός θα σημειώσει άνοδο, υποχώρησαν 12% στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) την εβδομάδα που έληξε στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της U.S. Commodity Futures Trading Commission στις 26 Μαΐου.

Το πολύτιμο μέταλλο για άμεση παράδοση, υποχώρησε 2,43 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 651,27 δολ. η ουγγιά στις 11:58 π.μ., ώρα Σεούλ. Κλειστό θα είναι σήμερα το Comex λόγω του εορτασμού της Memorial Day στις ΗΠΑ, όπως και οι αγορές στο Λονδίνο, λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Τραπεζών.

Αυτήν την εβδομάδα η τιμή του χρυσού ενδέχεται να κινηθεί ανοδικά, καθώς το πιο αδύναμο δολάριο θα ωθήσει τους επενδυτές να αρχίσουν και πάλι τις αγορές ράβδων χρυσού, ως εναλλακτική επένδυση.

Η ζήτηση των επενδυτών για χρυσό ώθησε φέτος τις τιμές του 25% υψηλότερα στη Ν. Υόρκη, καθώς το δολάριο υποχώρησε έναντι των 13 κύριων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα