Hankyu: 3,5 δισ. δολ. για την Hanshin Electric

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 07:37

ΠΟΣΟΝ 392,1 δισ. γιέν (3,5 δισ. δολ.) για την Hanshin Electric Railway Co. προσέφερε η Hankyu Holdings Inc., επιδιώκοντας να κάνει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική εξαγορά στον τομέα των σιδηροδρόμων της Ιαπωνίας, μετά την αποτυχία να κλείσει συμφωνία με τον επενδυτή Yoshiaki Murakami για να αγοράσει το μερίδιό του, 46%.

Η Hankyu θα καταβάλλει 930 γιέν ανά μετοχή και για την απόκτηση του 45% της Hanshin, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Το επενδυτικό κεφάλαιο που ελέγχεται από τον Murakami, λέγοντας ότι η προσφορά είναι πολύ χαμηλή. Οι μετοχές της Hanshin υποχώρησαν 1%, φθάνοντας στα 930 γιέν και της Hankyu, σημείωσαν άνοδο 8,6%.

Η εξαγορά θα συγχωνεύσει τις δύο εταιρείες που εδρεύουν στην Οσάκα και κατέχουν σιδηροδρόμους, πολυκαταστήματα και real estate. Επίσης η Hankyu θα αποκτήσει την ομάδα μπάσκετ Hanshin Tigers και το γήπεδό της.

Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της Hanshin, σε γενικές γραμμές συμφωνούν με την συμφωνία, είπε η Hankyu. Η MAC Asset δαπάνησε περισσότερα από 1 δισ. δολ., αγοράζοντας μετοχές της Hanshin από τον Σεπτέμβριο και ο Murakami ζήτησε εννέα θέσεις στο 16μελές συμβούλιο, καθώς επίσης και συμφωνία να διαχωρίσει την ομάδα του μπάσκετ και να πουλήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία στο real estate.

H Hankyu σχεδιάζει να δανειστεί κεφάλαια από την Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας για να χρηματοδοτήσει την εμπορική συναλλαγή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, Masumi Asai.

Οι μέτοχοι της Hanshin, που δεν αποδέχονται την προσφορά σε μετρητά, που λήγει στις 19 Ιουνίου, μπορούν να ανταλλάξουν τις μετοχές τους προς 1,4 μετοχές της Hankyu στη 1 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα