Ιαπωνία: Μείωση των λιανικών πωλήσεων

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 07:23

ΜΕΙΩΣΗ, για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, καθώς ο υγρός και ψυχρός καιρός κράτησε τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα, σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία.

Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 0,6% τον Απρίλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας. Κατά μέσον όρο 15 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα μειωνόντουσαν κατά 0,5%. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, οι λιανικές πωλήσεις – εποχιακώς προσαρμοσμένες – σημείωσαν αύξηση 0,1%, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι δαπάνες των καταναλωτών, που αποτελούν πλέον του ημίσεως της οικονομίας, θα ανακάμψουν, καθώς οι προοπτικές των μισθών και της απασχόλησης συνεχίζουν να βελτιώνονται, εκτιμούν οι αναλυτές. Η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα πετά ετών και η σταθερή αύξηση των μισθών έχουν ωθήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών.

Οι πωλήσεις στα πολυκαταστήματα μειώθηκαν 0,6% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι πωλήσεις ενδυμάτων υποχώρησαν 2,3%, σύμφωνα με την ένωση πολυκαταστημάτων της χώρας.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 112,26 έναντι του δολαρίου στις 11:39 π.μ. στο Τόκυο έναντι 112,43 γιέν, πριν από την έκθεση. Ο δείκτης Nikkei, σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 16.000,26 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα