Allianz: Κάλυψη της ζήτησης των μουσουλμάνων για ισλαμικά προϊόντα

Με στόχο την αύξηση των πωλήσεων
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 08:06

ΣΧΕΔΙΑ να πουλήσει περισσότερα ισλαμικά προϊόντα στην Ινδονησία, αλλά και να επεκταθεί στη Μαλαισία, για να καλύψει τις ανάγκες των 500 μουσουλμάνων που ζουν στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, κάνει η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, Allianz AG.

«Ανταποκρινόμαστε στο αίτημα των πελατών μας και των εταιρικών συνεταίρων μας», ανέφερε ο Jens Reisch, επικεφαλής της εταιρείες στο σκέλος της στην Ινδονησία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 26 Μαΐου, συμπληρώνοντας: «Υπάρχει μεγάλη δυνητική διείσδυση σε αυτήν την αγορά».

Οι πωλήσεις των προϊόντων αυτών, που είναι ασφάλειες βασισμένες στις ισλαμικές αρχές της αμοιβαίας στήριξης, αναμένεται να αποτελέσουν το 10% των πωλήσεων νέων προϊόντων στην Ινδονησία φέτος.

Η Allianz και η HSBC Holdings Plc. και άλλες διεθνείς εταιρείες προσφέρουν προϊόντα βάσει του ισλαμικού νόμου στη Νοτιο-Ανατολική Ασία. Η οικονομική ανάπτυξη στην περιφέρεια, σύμφωνα με την Asia Development Bank, που αναμένεται να αναπτυχθεί 5,5% φέτος, οδηγείται από τη ζήτηση προϊόντων μεταξύ του μουσουλμανικού κόσμου, που αποτελεί το 1/3 του 1,5 δισ. ανθρώπων στον κόσμο.

Η αγορά των ισλαμικών ασφαλειών ενδέχεται να ανέλθει στα 14 δισ. δολ. μέχρι το 2015, πενταπλάσια αύξηση από σήμερα, σύμφωνα με τον Ajmal Bhatty, επικεφαλής του τραπεζικού ισλαμικού σκέλους, τον περασμένο μήνα. Η τράπεζα έλαβε την άδεια πώλησης ασφαλειών για το Ισλάμ στη Μαλαισία τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα