TurkStream: Παροχή φυσικού αερίου από το 2020

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 16:59
UPD:17:02
REUTERS/GLEB GARANICH

Το έργο του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream θα προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω δύο αγωγών από την 1η Ιανουαρίου 2020, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, ο Νόβακ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τις επιλογές διαδρομής για τον δεύτερο αγωγό με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες.

«Έχουμε διαφορετικές επιλογές. Η πρώτη διαδρομή είναι μέσω της Ελλάδας προς την Ιταλία. Και η δεύτερη επιλογή είναι να επεκταθεί αυτός ο αγωγός στη Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία μέσω της Βουλγαρίας », πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός, σημειώνοντας πως «προτεραιότητα μας είναι να επεκτείνουμε τον δεύτερο αγωγό μέσω της Βουλγαρίας στην Αυστρία».

Παράλληλα, ο Νόβακ εξήγησε ότι το έργο προχωρεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και «μπορεί να αρχίσει να παρέχει φυσικό αέριο από την 1η Ιανουαρίου 2020 με χωρητικότητα 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων από δυο αγωγούς».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης της ρωσικής εταιρείας Gazprom,  Αλεξέι Μίλερ, ανέφερε ότι η κατασκευή του υπεράκτιου τμήματος του TurkStream θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Ο TurkStream αναμένεται να διασχίσει τη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία στην Τουρκία και να επεκταθεί περαιτέρω σε γειτονικές χώρες.

Το έργο θα έχει χωρητικότητα 31,5 δισ. κυβικά μέτρα με τη δεύτερη γραμμή που θα επεκταθεί προς την Ευρώπη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα