Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 07:01

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι ασιατικές μετοχές από τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον των 3,5 ετών, μετά την άνοδο του δολαρίου έναντι των νομισμάτων της περιφέρειας, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων των εξαγωγέων στο εξωτερικό. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Canon Inc. και της BHP Billiton.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, των 14 αγορών στην περιφέρεια, που υπολογίζεται σε δολάρια, σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 128,56 μονάδες, στις 12:04 μ.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, που αποτελεί το 60% της αξίας του δείκτη, ο Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 15.608,70 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,8%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τον Kospi στη Ν. Κορέα, με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου μετά από εθνική εορτή.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng αναρριχήθηκε 0,3%. Οι μετοχές της Bank of China, της δεύτερης μεγαλύτερης δανείστριας του έθνους, κινήθηκαν ανοδικά κατά το ντεμπούτο τους στο ταμπλό, μετά την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης δημόσιας εγγραφής στον κόσμο σε χρονικό διάστημα έξι ετών.

Το δολάριο των ΗΠΑ ισχυροποιήθηκε στα 112,63 γιέν κατά το τέλος της συνεδρίασης στη Ν. Υόρκη, από 111,98 που ήταν κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Τόκυο. Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε πλέον του 1% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

Το αμερικανικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε και έναντι του νομίσματος της Ινδονησίας, της ρουπίας, του ουόν της Ν. Κορέας και του ρίνγκιτ της Μαλαισίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα