Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού

Καθώς οι ΗΠΑ πρότειναν να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με το Ιράν
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 07:42

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του για πρώτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με το Ιράν, εάν η χώρα σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία θα συναντηθούν σήμερα στη Βιέννη για να συζητήσουν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και για πακέτο κινήτρων, προκειμένου να σταματήσει η τέταρτη σε μέγεθος χώρα παραγωγής πετρελαίου το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου, βρισκόταν στα 71,30 δολ. το βαρέλι, ένα σεντ υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:30 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται 31% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα συμβόλαια, υποχώρησαν έως τα 70,05 δολ. το βαρέλι χθες, πριν κλείσουν στα 71,29 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1%. Το πετρέλαιο άγγιξε τα 75,35 δολ. το βαρέλι στις 21 και στις 24 Απριλίου, τα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1983.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να εισέλθουν στις συνομιλίες, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τη Ρωσία και την Κίνα, ότι δεν θα εμποδίσουν μία προσπάθεια των ΗΠΑ για την επιβολή κυρώσεων έναντι της ισλαμικής δημοκρατίας, που αρνείται να διαπραγματευθεί, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Λευκό οίκο, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του.

Η βενζίνη για παράδοση Ιουλίου βρισκόταν στα 2,0950 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την υποχώρησή της κατά 2,32 σεντς, ποσοστό 1,1%, στα 2,0957 δολ. το γαλόνι χθες. Τα συμβόλαια του Ιουνίου, που έληξαν χθες, υποχώρησαν 0,88 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας 2,1411 δολ. το γαλόνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα