Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χαλκού στο Λονδίνο

Μετά την απόφαση των εργαζομένων για παράταση της απεργίας στην Group Mexico
Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 13:32

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, κινήθηκε στο Λονδίνο ο χαλκός, μετά την απόφαση των εργαζομένων στο Μεξικό, να συνεχίσουν την απεργία τους, στο μεγαλύτερο ορυχείο της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στο ορυχείο Cananea της Grupo Mexico SA, ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους, η οποία άρχισε την 1η Ιουνίου, μέχρι την επαναφορά του ηγέτη της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση της οργάνωσης. To ορυχείο Cananea, αποτελεί περίπου το ήμισυ του επεξεργασμένου χαλκού της Grupo Mexico στο Μεξικό. ¶λλη απεργία, στο ορυχείο La Caridada της εταιρείας, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, άρχισε στις 24 Μαρτίου.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε άνοδο 5 δολ., ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 7.875 δολ. ο μετρικός τόνος στις 9:42 π.μ., τοπική ώρα. Νωρίτερα το μέταλλο, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αγωγών και καλωδίων, σημείωσε αύξηση, φθάνοντας τα 8.010 δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα οι τιμές υποχώρησαν 4,4%.

Το νικέλιο σημείωσε άνοδο 250 δολ., ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 21.650 δολ. ο τόνος. Ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 31 δολ., φθάνοντας στα 3.620 δολ. ο τόνος και το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 13 δολ., φθάνοντας στα 2.658 δολ. ο τόνος. Ο μόλυβδος σημείωσε άνοδο 10 δολ., φθάνοντας στα 1.040 δολ. ο τόνος και ο κασσίτερος αυξήθηκε 25 δολ., φθάνοντας στα 8.200 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα