Ενταξη νέων έργων στις ΣΔΙΤ

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 13:57
UPD:14:01

Την κατασκευή επτά νέων πυροσβεστικών σταθμών, τη διαχείριση τεσσάρων κτιρίων της Αστυνομίας και την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Φάληρο, ενέκρινε προς ένταξη στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) η αρμόδια διυπουργική επιτροπή.

Οπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής υπό την προεδρία του, οι επτά νέοι πυροσβεστικοί σταθμοί θα κατασκευαστούν σε Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Λευκάδα, Γιαννιτσά, Μεσολόγγι, Γαργαλιάνους και Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κτιρίων της αστυνομίας, στις ΣΔΙΤ συμπεριλαμβάνεται η γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής και το κέντρο μετεκπαίδευσης σχολής Αμυγδαλέζας.

Το συνολικό κόστος προϋπολογισμού ανέρχεται σε 123,5 εκατ.ευρώ και όπως δήλωσε ο κ.Αλογοσκούφης, βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα έργα και σύντομα θα υπάρχουν αποφάσεις για εντάξεις στα ΣΔΙΤ.

Όσο για το συνεδριακό κέντρο στο οποίο θα μετατραπεί το κλειστό γήπεδο του Φαλήρου, ο κ.Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι άλλος θα είναι ο ανάδοχος για τη συντήρηση, και άλλος για τη διαχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Απριλίου η διυπουργική επιτροπή είχε εγκρίνει την αίτηση υπαγωγής κατασκευής 27 νέων σχολικών κτιρίων του αρμόδιου οργανισμού με ενδεικτικό προϋπολογισμό 105,4 εκατ.ευρώ. Επίσης προωθείται η κατασκευή και η συντήρηση σχολείων στη βόρεια Ελλάδα.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα