Yποχωρεί από τα υψηλότερα τριών εβδομάδων το πετρέλαιο

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 07:02

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ από τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση θα παρουσιάσει σήμερα τα κίνητρα για να πείσει το Ιράν να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Manouchehr Mottaki, είπε, ότι η συμφωνία είναι πιθανή, όσο τα αιτήματα του Ιράν θα ληφθούν υπόψη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η πρόταση θα επιτρέψει την εξέλιξη των συνομιλιών, σύμφωνα με τον αρμόδιο της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Χαβιέ Σολάνα, κατά τη χθεσινή του άφιξη στην Τεχεράνη.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου, υποχώρησε έως 34 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 72,26 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 11:01 π.μ. στη Σιγκαπούρη, η τιμή του πετρελαίου ήταν στα 72,41 δολάρια. Οι τιμές είναι σήμερα 33% υψηλότερες από πέρυσι.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 27 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας χθες στα 72,60 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Μαΐου. Στις 21 και στις 24 Απριλίου, η τιμή του πετρελαίου αναρριχήθηκε στα 75,35 δολ. το βαρέλι.

«Τα Ηνωμένα Εθνη λένε ότι το θέμα του Ιράν πρέπει βρει λύση μέσα σε εβδομάδες και όχι σε μήνες», σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράϊς στις 4 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα