Foodstuffs: Επιδιώκει να αποκτήσει το 10% της Warehouse Group

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 08:28

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την απόκτηση μεριδίου 10% στην εταιρεία λιανικής Warehouse Group Ltd., για να διατηρήσει το ηγετικό της μερίδιο στην αγορά των ειδών μπακαλικής της Ν. Ζηλανδίας, ύψους 12 δισ. δολ. Ν. Ζηλανδίας (7,5 δισ. δολ. ΗΠΑ), έκανε η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, Foodstuffs.

Η συνεταιριστική Foodstuffs, προσέφερε 153 εκατ. δολ. Ν. Ζηλανδίας ή 5 δολ. Ν. Ζηλανδίας ανά μετοχή, 28% περισσότερο από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Οι μετοχές της Warehouse κινήθηκαν ανοδικά, φθάνοντας στα 5,07 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία.

Η Warehouse, η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία λιανικής πώλησης της Ν. Ζηλανδίας, αυξάνει τα τμήματα ειδών μπακαλικής στα πολυκαταστήματά της για να κερδίσει πωλήσεις από την Foodstuffs, που έχει μερίδιο αγοράς 57%. Μερίδιο 10% θα δώσει στην Foodstuffs τη δυνατότητα να εμποδίσει μία προσφορά εξαγοράς από μεγαλύτερους ξένους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Wal-Mart Stores Inc. ή της Tesco Plc.

Πριν από σήμερα οι μετοχές της Warehouse σημείωσαν άνοδο 11% φέτος, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών του 60%, μετά την αποτυχία της να επεκταθεί στην Αυστραλία, κάτι που προκάλεσε την μείωση των κερδών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα