Inpex: Ψάχνει επενδυτές για το έργο φυσικού αερίου 6 δισ. δολ. στην Αυστραλία

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 08:02

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ αναζητά η Inpex Holdings Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία εξερεύνησης της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών κοινής ωφελείας στη χώρα για να συμμετάσχουν σε έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία, ύψους 6 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Οι εταιρείες φυσικού αερίου και ενεργείας θα αποκτήσουν εξασφαλισμένα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου, με τη συμμετοχή τους στο έργο Ichthys της Inpex, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Kunihiko Matsuo, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη 1 Ιουνίου στο Τόκυο, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί στους δυνητικούς επενδυτές. Η Inpex θα επιδιώξει επίσης τη συμμετοχή σε διεθνείς εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον ίδιο. Τον Μάϊο η Royal Dutch Shell Plc είπε ότι μελετά μία πιθανή συνεργασία.

«Χρειαζόμαστε συνεργάτες οι οποίοι μπορούν να μοιραστούν οποιονδήποτε οικονομικό και τεχνικό κίνδυνο», είπε ο Matsuo, συμπληρώνοντας: «Οπωσδήποτε θέλουμε οι ιαπωνικές εταιρείες ηλεκτρικής ενεργείας και φυσικού αερίου να αγοράσουν υγροποιημένο φυσικό αέριο από το εργοστάσιό μας».

Η ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ασία, προβλέπεται να αυξηθεί 40%, φθάνοντας στα 137,8 εκατ. τόνους το 2010 και περαιτέρω άνοδο 43%, φθάνοντας στα 197,4 εκατ. τόνους έως το 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood Mackenzie.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα