Γύρω στο 4% σταθεροποιείται το 10ετές ελληνικό ομόλογο

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 13:29
UPD:13:30
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Περαιτέρω αποκλιμάκωση παρατηρείται στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, με το κόστος δανεισμού να επανέρχεται στα επίπεδα του 4%.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 4,3 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,039%, παρότι μία εβδομάδα νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στο 4,6%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου καταγράφει μείωση κατά 5,6 μονάδες βάσης και καθορίζεται στο 3,166%.

Βελτίωση παρουσιάζει και το 10ετές spread, δηλαδή η απόκλιση στις αποδόσεις μεταξύ των γερμανικών και των ελληνικών ομολόγων, καθώς περιορίζεται στις 362 μονάδες βάσης έναντι 369 μ.β. την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναθάρρηση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή τόσο με την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όσο και με τις νέες αναταράξεις στην ιταλική οικονομία.

Ο Γενικός Δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών είναι εγκλωβισμένος στο καθοδικό σπιράλ των τραπεζών, οι οποίες δέχονται το ένα σφυροκόπημα μετά το άλλο, μην επιτρέποντας στο Χ.Α. να υπερβεί το τεχνικό όριο των 700 μονάδων.

Ταυτόχρονα, το θρίλερ σχετικά με την παραίτηση ή μη του υπουργού Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, αντικατοπτρίζεται και στην πορεία των ιταλικών ομολόγων, τα οποία τις τελευταίες δύο ημέρες παρουσιάζουν αξιοσημείωτη επιδείνωση.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα