Απωλειών… συνέχεια για το Χ.Α., νέο sell off στις τράπεζες

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 12:41
UPD:12:42
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Απωλειών… συνέχεια για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο απομακρύνεται περαιτέρω από το τεχνικό όριο των 700 μονάδων, έχοντας ως «κύριο αντίπαλο» τον τραπεζικό κλάδο.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,03% και διαμορφώνεται στις 683,14 μονάδες, παραμένοντας εγκλωβισμένος στο καθοδικό σπιράλ. Κύριο «βαρίδι» αποτελεί ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος και σήμερα εμφανίζει ισχυρές απώλειες, οι οποίες υπερβαίνουν το 3%.

Ενδεικτικά, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διολισθαίνει κατά 5,50%, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά 3,20%, της Alpha Bank κατά 3,50% και της Eurobank κατά 2,50%.

Η αναταραχή στον κλάδο των τραπεζών, ο οποίος διατηρεί καθηλωμένο τον Γενικό Δείκτη, αποδίδεται τόσο στα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, όσο και στις αδύναμες επιδόσεις στη «μάχη» μείωσης των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων».

Άλλωστε, επί αυτού του θέματος, χθες το απόγευμα, τραπεζικές διοικήσεις και θεσμοί είχαν πολύωρες διαβουλεύσεις, προσδοκώντας τον καθορισμό μιας κοινής θέσης ως προς την αναθεώρηση των στόχων της περιόδου έως το 2020.

Πιέσεις, ωστόσο, ασκούνται και στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις μετοχές των Viohalco και Σαράντης να ηγούνται της πτώσης, με απώλειες 2,70% και 2,25% αντίστοιχα.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι μετοχές του ΟΛΠ και του ΟΤΕ, οι οποίες εμφανίζουν κέρδη της τάξης του 1%. J&P Άβαξ, ΟΛΘ, Alpha Aστικά Ακίνητα και Briq Properties συμβάλλουν επίσης, στη συγκράτηση των απωλειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 11,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 26 ενισχύονται, 49 υποχωρούν, εννέα παραμένουν αμετάβλητες και 114 είναι ανενεργές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα