Συνεχίζεται η αναταραχή στα ιταλικά ομόλογα λόγω... Τρία

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 11:56
UPD:11:57
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από την παραίτηση ή μη του υπουργού Οικονομίας της Ιταλίας, Τζιοβάνι Τρία, μία υπόθεση η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων.

Πηγή από το υπουργείο Οικονομίας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ξεκαθάρισε ότι ο Τρία δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά τις αντιδράσεις του Κινήματος Πέντε Αστέρων για τα μέτρα του προϋπολογισμού του 2019.

Νωρίτερα, οι ιταλικές εφημερίδες La Repubblica και La Stamba είχαν γνωστοποιήσει ότι ο Τρία έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε.

«Τα δημοσιεύματα είναι αβάσιμα» σχολίασε η ίδια πηγή από το ιταλικό υπουργείο.

Ο Τρία, ο οποίος είναι τεχνοκράτης και δεν ανήκει σε κάποια από τα δύο κυβερνώντα κόμματα, βρέθηκε στο στόχαστρο του Κινήματος Πέντε Αστέρων, λόγω του ζητήματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Το Κίνημα αξίωσε την εξασφάλιση ενός κονδυλίου, ύψους 10 δισ. ευρώ, κάτι στο οποίο αντέδρασε ο Τρία επικαλούμενος την ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων της Ε.Ε.

Η αναταραχή, όπως είναι φυσικό, αντικατοπτρίστηκε και στο ταμπλό των ιταλικών ομολόγων, η απόδοση των οποίων ενισχύεται στο 2,8% για τα 10ετή και στο 2% για τα 5ετή.

Την ίδια ώρα, τα 10ετή spreads αυξάνονται ,στα επίπεδα των 240 μονάδων, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την τήρηση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα