Lehman Βrothers: 47% η αύξηση των κερδών

Από τη διαπραγμάτευση μετοχών και τις αμοιβές
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 08:04

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 47%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Lehman Brothers Holdings Inc., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για συγχωνεύσεις στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μετοχών και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν τα μέγιστα σε τέσσερα χρόνια, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η πτώση των αγορών θα επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη της.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1 δισ. δολ. ή 1,69 δολ. ανά μετοχή, τα δεύτερα μεγαλύτερα στην ιστορία της Lehman, από 683 εκατ. δολ. ή 1,13 δολ. ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν σε 943 εκατ. δολ. ή 1,61 δολ. ανά μετοχή.

Οι αμοιβές από τις εξαγορές υπερδιπλασιάστηκαν, οι πωλήσεις μετοχών και τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση αυξήθηκαν 85%, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Richard Fuld επέκτεινε τις δραστηριότητες της εταιρείας πέρα από τις κλασσικές επενδύσεις παγίων περιουσιακών στοιχείων.

Οι μετοχές της Lehman που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, υποχώρησαν 3,60 δολ., ποσοστό 5,5%, φθάνοντας στα 62,01 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 3 Οκτωβρίου του 2002. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 3,2% και είχαν τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων των ΗΠΑ.

Η σημερινή πτώση τους οδήγησε χαμηλότερα τις μετοχές στη Wall Street. Οι μετοχές της Goldman Sachs Group Inc., που ανακοινώσει αύριο το αποτελέσματά της, υποχώρησαν 3,3%, της Bear Stearns Cos. Σημείωσαν πτώση 3,4% και της Merrill Lynch & Co. απώλεσαν 3,5%. Οι μετοχές της Morgan Stanley υποχώρησαν 1,7%.

Τα έσοδα της Lehman, σημείωσαν άνοδο 35%, φθάνοντας στα 4,41 δισ. δολ., σημειώνοντας την ταχύτερη άνοδο σε τρία τρίμηνα. Η απόδοση ανά μετοχή ήταν 23,7%, χαμηλότερη από το 26,7% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Lehman.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα