Κίνα: Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο η αύξηση των λιανικών πωλήσεων

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 07:40

ΑΥΞΗΣΗ, με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα 17 μηνών σημείωσαν τον Μάϊο οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα, καθώς η άνοδος των εισοδημάτων, τόνωσαν τις δαπάνες για αυτοκίνητα, έπιπλα και ηλεκτρονικά.

Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 14,2%, φθάνοντας στα 617,6 δισ. γιουάν (77,1 δισ. δολ.) μετά την άνοδό τους κατά 13,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Πεκίνο. Κατά μέσον όρο, 18 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα σημείωναν άνοδο 13,4%.

Η κυβέρνηση έχει μειώσει τους φόρους και έχει αυξήσει τους κατώτατους μισθούς και υποσχέθηκε να βελτιώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στηρίζοντας την κατανάλωση και καθιστώντας την οικονομία λιγότερο εξαρτημένη από τις επενδύσεις. Μεγαλύτερες καταναλωτικές δαπάνες, ενδέχεται να ανοίξουν τον δρόμο για νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων, καθώς η χώρα επιδιώκει τον περιορισμό των επενδύσεων.

Οι δαπάνες σε έπιπλα αυξήθηκαν 40,1%, μετά την άνοδό τους κατά 15,7% τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών σημείωσαν αύξηση 26,6%, μεγαλύτερη της αύξησης 17,6% τον Απρίλιο και οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν 29,4%, μετά την άνοδό τους σε ποσοστό 26,3% τον Απρίλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα