LG.Philips: Οι μετοχές της οδήγησαν χαμηλότερα τις εταιρείες LCD TV

Καθώς ανησυχία επικρατεί για τη ζήτηση
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 08:36

ΤΗΝ πτώση των μετοχών των εταιρειών που κατασκευάζουν οθόνες υγρών κρυστάλλων, οδήγησαν οι μετοχές της LG.Philips LCD Co., καταδεικνύοντας ότι οι πωλήσεις τηλεοράσεων για την παρακολούθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων.

Οι μετοχές της LG.Philips, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, υποχώρησαν σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της εταιρείας που εδρεύει στη Σεούλ, για τα κέρδη από τις δραστηριότητες και από τις φορτώσεις της. Οι μετοχές της Sharp Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων στην Ιαπωνία, υποχώρησαν έως 5,1% και οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου, σημείωσαν απώλειες 3,3%.

Η εταιρεία της Ν. Κορέας, μαζί με την ανταγωνίστριά της AU Optronics Corp. της Ταϊβάν, αναθεωρεί τις προβλέψεις της και μειώνει τα σχέδια παραγωγής της. Η Samsung και οι άλλες εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων, δαπάνησαν περίπου 10 δισ. δολ. πέρυσι, αγοράζοντας εξοπλισμό για να αυξήσουν την παραγωγή τους, καθώς ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διάρκειας ενός μηνός στη Γερμανία, το οποίο θα ωθούσε ανοδικά τις πωλήσεις τηλεοράσεων.

Χθες η LG.Philips ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της θα είναι περίπου το 10% των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο, περίπου το ήμισυ από την προηγούμενη πρόβλεψη. Επίσης η εταιρεία μείωσε στο ήμισυ την πρόβλεψη για τις εξαγωγές της.

Οι μετοχές της LG.Philips σημείωσαν απώλειες 11%, φθάνοντας στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ των 29.450 ουόν η μία, μετά τις απώλειες 5,2%, που σημείωσαν χθες οι μετοχές της στη Ν. Υόρκη.

Οι μετοχές της Samsung υποχωρούσαν 3,3%, φθάνοντας στα 553.000 ουόν η μία στις 11:29 π.μ. στη Σεούλ. Οι μετοχές της Soy, κατασκευάστριας των τηλεοράσεων LCD Bravia, σημείωναν απώλειες 3,3% και τη Sharp, υποχωρούσαν 5% στις 11 π.μ., κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Τόκυο. Οι μετοχές της Chi Mei Optoelectronics Corp., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας που παράγει επίπεδες οθόνες για τηλεοράσεις και κομπιούτερ στην Ταϊβάν, υποχωρούσαν 3,1%, φθάνοντας στα 34,85 δολ. Ταϊβάν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα