Bayer: Αγώνας με την Merck για την απόκτηση της Schering

Σχεδιάζει να αυξήσει την προσφορά της
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 12:34

AΓΩΝΑ έναντι της Merck KGaA, προκειμένου να εξαγοράσει την Schering AG, κάνει η Bayer AG, λέγοντας ότι προτίθεται να αυξήσει την προσφορά της ύψους 16,5 δισ. ευρώ (20,8 δισ. δολ.) για την απόκτηση της μεγαλύτερης εταιρείας αντισυλληπτικών χαπιών στον κόσμο.

Η Bayer ενδέχεται να υπερβεί την προσφορά των 86 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να αναφερθεί σε αυτήν. Οι μέτοχοι της Schering, θα λάβουν την υψηλότερη τιμή που έχουν ζητήσει, σύμφωνα με την Bayer.

H προσφορά της Bayer για τη Schering λήγει αύριο τα μεσάνυχτα. Μέχρι τότε η Bayer πρέπει να ελέγχει το 75% της Schering από 60,15% που ελέγχει τώρα.

Η Merck κατέχει το 20,7% των μετοχών της Schering, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας προς την αρμόδια επιτροπή της κεφαλαιαγοράς. Η Bayer κατέχει το 23,4% της Schering.

Οι μετοχές της Bayer υποχωρούσαν 1,08 ευρώ, ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 31,20 ευρώ η μία στις 10:58 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Οι μετοχές της Merck σημείωναν απώλειες 4,1%, φθάνοντας στα 69,06 ευρώ η μία και της Schering σημείωναν άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 86,88 ευρώ η μία.

Η Siemens AG, που πέρυσι δαπάνησε περίπου 3 δισ. δολ. για εξαγορές του σκέλους ιατρικών μηχανημάτων, σχεδιάζει να παραμείνει αμέτοχη στη «μάχη».

«Θα μείνουμε εκτός της εξαγοράς», ανέφερε ο Wolfram Trost, εκπρόσωπος της εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού που εδρεύει στο Μόναχο, μιλώντας σήμερα από το τηλέφωνο. Ο ίδιος είπε ότι η Siemens δεν θα στηρίξει τη Merck και πως η εταιρεία του δεν αγοράζει μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της Schering.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα