Ε.Ε.: Υπηρεσία καταγγελιών για θέματα εξαγωγών

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 12:31

Στη δημιουργία υπηρεσίας που δέχεται έγγραφες καταγγελίες επιχειρηματιών σε θέματα εξαγωγών προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως έκανε γνωστό στα μέλη του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

«Όταν οι κανόνες που θεσπίζονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου παραβιάζονται από τρίτες χώρες (μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης), οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, οι ενώσεις τους ή τα κράτη- μέλη της ΕΕ, μπορούν, με βάση αποδεικτικά στοιχεία, να υποβάλουν σχετική έγγραφη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΕΒΕΘ.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταχώρησε στην ιστοσελίδα της http://ec.europa.eu/comm/trade/icentre/publica_en.htm ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικό με τις τρέχουσες υποθέσεις και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την άρση των πρακτικών που παρεμποδίζουν τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες. Επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mkaccdb.eu.int , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους εμπορικούς φραγμούς που συναντούν οι εξαγωγείς ανά τρίτη χώρα, προϊόν και είδος μέτρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα