Χ.Α.: Κάτω από τις 700 μονάδες και πάλι

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 15:17
UPD:15:21
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ανάκαμψη δεν κράτησε για πολύ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα (15:05 μμ) σε αρνητικό έδαφος, σταθερά κάτω από τις 700 μονάδες, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται πάντως από ικανοποιητικό τζίρο. 

Με πτώση 0,4% ο Γ.Δ. υποχωρεί στις 693 μονάδες και ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί να ενισχύεται έως και 1,2% στις 704,27 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 37,4 εκατ. ευρώ. 

Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης που καταγράφει πτώση σχεδόν 1%, ενώ περίπου 0,4% υποχωρεί εκείνος της υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Οι τράπεζες παραμένουν σταθερά υπό πίεση, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει πτώση 1,45%. Μένει να φανεί εάν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο και δείχνουν πτώση των κόκκινων δανείων κάτω από τα 90 δισ. ευρώ, θα είναι ικανά να ανατρέψουν το κλίμα ή θα διατηρήσουν τις επιφυλάξεις των επενδυτών. 

Στη γηραιά ήπειρο την ίδια ώρα επικρατεί κλίμα ελαφράς νευρικότητας, με τους δείκτες να αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Νωρίτερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe είχε υποχωρήσει σε ναδίρ πέντε μηνών, με πτώση της τάξης του 0,5% και τώρα οι απώλειές του έχουν περιοριστεί στο 0,15%. 

Στο κόκκινο, αν και με εξαιρετικά περιορισμένες απώλειες, βρίσκεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Ελαφρά μόνο άνοδος για τον Dax στη Φραγκφούρτη και τον CAC 40 στο Παρίσι. Στο +0,4% οι ιταλικές μετοχές παρουσιάζουν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την καλύτερη επίδοση, χάρη στις προσδοκίες ότι η Ρώμη θα τηρήσει τελικά τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα