Εκτονώνονται οι πιέσεις στα ομόλογα, κάτω του 4,5% η απόδοση στο 10ετές

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 14:57
UPD:14:57
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες την Τετάρτη είχαν εκτιναχθεί άνω του 4,6%, καθιστώντας απαγορευτική κάθε πιθανότητα εξόδου στις αγορές.

Σήμερα, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη για τα ελληνικά assets, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 15 μονάδες βάσης στο 4,437%. Ομοίως, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κινείται πτωτικά κατά 17 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 3,446%.

Aποκλιμάκωση παρατηρείται και στα 10ετή spreads, δηλαδή στην απόκλιση των αποδόσεων μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων, καθώς περιορίζονται κατά σχεδόν 20 μονάδες βάσης, στις 406 μονάδες βάσης.

Η εκτόνωση των πιέσεων στην αγορά των ελληνικών ομολόγων αποδίδεται στη σταθεροποίηση των διεθνών αγορών, ως απόρροια της ανακοπής των καθοδικών πιέσεων στις αναδυόμενες οικονομίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης MSCI Emerging Markets, παρά τις χθεσινές απώλειες του 1,42%, σήμερα ετοιμάζεται να κινηθεί σε θετικό έδαφος, καθώς στην προ-αγορά παρουσιάζει ανοδικές τάσεις.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει δυσοίωνο, καθώς ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει κατά 0,60% στις 692 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί κατά 1,46%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα