Ιταλία: Προσδοκίες για στροφή στα κυβερνητικά σχέδια στηρίζουν τα ομόλογα

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 12:39
UPD:12:40
REUTERS/TONY GENTILE

Μία από τις καλύτερες εβδομάδες τους εδώ και έξι χρόνια βιώνουν τα ιταλικά ομόλογα, εν μέσω προσδοκιών ότι η ιταλική κυβέρνηση θα ρίξει αρκετό «νερό» στο κρασί των υποσχέσεών της στο οικονομικό πεδίο. Οι διαβεβαιώσεις των τελευταίων ημερών από υπουργικά χείλη ότι η Ρώμη δεν θα παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες έγιναν δεκτές με μεγάλη ανακούφιση από τις αγορές, ανακόπτοντας τη φυγή από τα ιταλικά ομόλογα. 

«Υπάρχουν αυξημένες ελπίδες στις αγορές ότι θα συμφωνηθεί ένας προϋπολογισμός με έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ και πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε αρκετούς τίτλους, που να το επιβεβαιώνουν αυτό» σχολιάζει χαρακτηριστικά στο Reuters ο στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank, Σεμπάστιαν Φέλεχνερ. 

Η απόδοση του ιταλικού κρατικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας καταγράφει σήμερα πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης, στο 2,9% και από τις αρχές της εβδομάδας έχει υποχωρήσει κατά 34 μονάδες βάσης. Εάν το θετικό κλίμα διατηρηθεί και αύριο, Παρασκευή, θα είναι τουλάχιστον η δεύτερη καλύτερη εβδομάδα για τα ιταλικά ομόλογα από το Σεπτέμβριο του 2012. Τότε ήταν η δυναμική παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές, που είχε γεννήσει την αισιοδοξία.  

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον εφετινό τον Ιούνιο, στην εβδομάδα που έληξε στις 11 του μήνα, η απόδοση του δεκαετούς συρρικνώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης. crisis.

Την ίδια ώρα το πεντεατές ιταλικό ομόλογο βλέπει την απόδοσή του να μειώνεται κατά 3,5 μ.β. στο 2,14% και το διετές παραμένει σταθερό στο 1,06%. Και στις δύο περιπτώσεις καταγράφεται πτώση 40 μ.β. από τις αρχές της εβδομάδας. 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι αποδόσεις παραμένουν αρκετά μακριά από τα επίπεδα του Απριλίου και των αρχών Μαΐου, όταν το επιτόκιο του δεκαετούς είχε υποχωρήσει έως και το 1,71%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα