WSJ: Στο μικροσκόπιο του FBI η μονάδα ξένου συναλλάγματος της AmEx

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 12:54

Στο μικροσκόπιο του FBI φέρεται να βρίσκεται η American Express και συγκεκριμένα η μονάδα ξένου συναλλάγματος της αμερικανικής εταιρείας πιστωτικών καρτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν ανοίξει έρευνα για τις πρακτικές διατίμησης της συγκεκριμένης μονάδας. Επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές το δημοσίευμα αναφέρει ότι η έρευνα είναι στο αρχικό στάδιό της και εστιάζει στο κατά πόσο το τμήμα διεθνών πληρωμών σε ξένο συνάλλαγμα παρουσίαζε αλλοιωμένα στοιχεία στους πελάτες σχετικά με τις τιμές, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερη πελατεία. 

Το FBI, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, άνοιξε την έρευνά του τον Αύγουστο, ύστερα από δημοσίευμα της WSJ το οποίο επικαλούμενο νυν και πρώην υπαλλήλους ανέφερε ότι η μονάδα ξένου συναλλάγματος της AmEx είχε προσελκύσει εταιρικούς πελάτες με προσφορές για ευνοϊκές ισοτιμίες, πριν αυξήσει τελικά τις τιμές χωρίς προειοδοποίηση. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για την έρευνα του FBI. Τον Ιούλιο η εταιρεία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες και θα πραγματοποιήσει δική της έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε μάλιστα δοθεί οδηγία στους υπαλλήλους της μονάδας να αποφεύγουν τη διαγραφή email.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα