Εντυπωσιακή βελτίωση για τα ιταλικά ομόλογα

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 13:53
UPD:13:58
REUTERS/JOSE MANUEL RIBEIRO

Εντυπωσιακή βελτίωση εμφανίζουν τα ιταλικά ομόλογα, τα οποία χάρη στις δεσμεύσεις της Ρώμης για την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε., έχουν υποχωρήσει σημαντικά κάτω του 3%.

Η ιταλική κυβέρνηση, καθησυχάζοντας τους επενδυτές, διαβεβαίωσε σε κάθε τόνο, ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες είναι απολύτως σεβαστοί. Η συγκεκριμένη δήλωση αποκωδικοποιήθηκε από τους αναλυτές ως δείγμα λήψης μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Τον Οκτώβριο, η ιταλική κυβέρνηση θα κληθεί να παρουσιάσει στην Κομισιόν το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019. Σ’ αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται μέτρα για το «νοικοκύρεμα» των δημοσιονομικών μεγεθών της Ιταλίας, τα οποία επί αρκετά χρόνια παραβιάζουν τους κοινοτικούς κανόνες.

«Θα προσπαθήσουμε να σεβαστούμε τους κανόνες και τις δεσμεύσεις του υπάρχοντος προϋπολογισμού» δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Ρώμη φέρεται να αποδέχεται ένα δημοσιονομικό έλλειμμα «λίγο πάνω» του 2% του ΑΕΠ για το επόμενο έτος.

Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα κατά 14 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 2,891%, απέχοντας παρασάγγας από το 3,2% της προηγούμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, οι ανησυχίες των επενδυτών δεν τελειώνουν εδώ. «Ακόμη κ’ αν υπάρξει δημοσιονομική πειθαρχία, αυτό είναι ικανό να σώσει την Ιταλία από μία νέα υποβάθμιση των οίκων αξιολόγησης» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ο Μάρτιν φαν Μπλιετ, αναλυτής της ING.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα