Γερμανία: Προωθεί αλλαγή του νόμου αναδιοργάνωσης των εταιρειών ενόψει Brexit

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 12:12
UPD:12:15
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Η εφημερίδα υπολογίζει ότι η προωθούμενη αλλαγή θα επηρεάσει από 8.000 έως 10.000 εταιρείες με σημαντική παρουσία στη Γερμανία, οι οποίες και ανησυχούσαν για το τι θα συμβεί την επομένη της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλαγές στο νόμο περί αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων προωθεί το Βερολίνο, ενόψει Brexit, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου. Στόχος είναι να διευκολυνθούν επιχειρήσεις με παρουσία στη Γερμανία, που έχουν συσταθεί ως αγγλικές εταιρίες περιορισμένης ευθύνης να λάβουν τοπική νομική μορφή. 

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, το σχετικό νομοσχέδιο προωθεί η υπουργός Δικαιοσύνης, Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία θέλει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για την εταιρική αναδιοργάνωση, δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να αναγνωρίζονται ως γερμανικές μέσω συγχωνεύσεων. 

Η εφημερίδα υπολογίζει ότι η προωθούμενη αλλαγή θα επηρεάσει από 8.000 έως 10.000 εταιρείες με σημαντική παρουσία στη Γερμανία, οι οποίες και ανησυχούσαν για το τι θα συμβεί την επομένη της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά σε περίπτωση που το Brexit έρθει χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα