Βρετανία: Στήριξη του αγροτικού τομέα βίζα σε εργάτες από χώρες εκτός Ε..Ε.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 10:57
UPD:11:01
EPA/HAUKE-CHRISTIAN DITTRICH

Την ώρα που όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο Σίτι και το τι πιθανόν να χάσει την επομένη της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι επιπτώσεις του Brexit φαίνεται να είναι εξίσου σοβαρές για έναν άλλο τομέα: τον αγροτικό. 

Πέρα από τα προβλήματα, που θα αντιμετωπίσουν οι εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων, ένας βασικός κίνδυνος είναι η έλλειψη εργατικών χεριών. Στο πλαίσιο αυτό η βρετανική κυβέρνηση θα προωθήσει δοκιμαστικά ένα πρόγραμμα εποχιακών εργαζόμενων στη συλλογή φρούτων και λαχανικών, οι οποίοι θα προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Εσωτερικών από την επόμενη άνοιξη, μόλις δει η χώρα εξέλθει επισήμως από την κοινότητα, θα χορηγηθούν βίζες εργασίας σε 2.500 εργάτες ηλικίας άνω των 18 ετών προκειμένου να εργαστούν σε φάρμες οπωροκηπευτικών. Οι βίζες θα έχουν εξάμηνη διάρκεια και το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να ισχύσει έως τον Δεκέμβριο του 2020. 

«Ακούσαμε τα ισχυρά επιχειρήματα των αγροών και την ανάγκη για εποχικό προσωπικό προκειμένου να παραμείνει ο κλάδος παραγωγικός και κερδοφόρος» επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι αγρότες μας θα συνεχίσουν να καλλιεργούν, να πωλούν και να εξάγουν» συμπληρώνει. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα