Τη μεγαλύτερη πτώση πέντε ημερών σε 20 χρόνια σημείωσε ο χαλκός

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 08:00

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού στο Λονδίνο, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες πέντε ημερών σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 ετών, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, θα περιορίσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και θα βλάψει την ζήτηση των μετάλλων.

Οι τιμές του χρυσού, διεύρυναν την πτώση τους μετά τη μεγαλύτερη υποχώρησε σε 23 χρόνια χθες, καταδεικνύοντας την πιθανή λήξη του μεγαλύτερου ράλι των τιμών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σε χρονικό διάστημα πέντε δεκαετιών.

Οι τιμές του χαλκού που χρησιμοποιείται για καλώδια και σύρματα, υποχώρησαν έως 2,4% σήμερα, φθάνοντας τα 6.410 δολ. ο τόνος, κατά τις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση, διευρύνοντας την πτώση τους στο 18% τις πέντε τελευταίες ημέρες. Το νικέλιο, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ανοξείδωτου ατσαλιού, υποχώρησε 20% τις πέντε τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μέσα σε 18 χρόνια.

Σήμερα οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, θα περιορίσει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου, ως εναλλακτική επένδυση. Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 3,3%, φθάνοντας στα 543,74 δολ. η ουγγιά.

Ο χαλκός στη Σαγκάη για παράδοση Αυγούστου, υποχώρησε 4%. Οι κινεζικές τιμές βρίσκονται 31% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία αναρριχήθηκαν τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα