Goldman Sachs: Υπερδιπλάσια κέρδη το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 08:12

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ άνοδο το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερου χρηματιστηριακού οίκου, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας στον κόσμο, Goldman Sachs Group Inc. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η πτώση των Χρηματιστηρίων και η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, θα περιορίσει την ανάπτυξη των κερδών.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,31 δισ. δολ. ή 4,78 δολ. ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 26 Μαΐου, διανύοντας το πιο κερδοφόρο πρώτο εξάμηνο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην ιστορία των χρηματιστηριακών εταιρειών.

Οι μετοχές της Goldman έχουν υποχωρήσει 17% από τα επίπεδα ρεκόρ που αναρριχήθηκαν τον Απρίλιο.

Στη Ν. Υόρκη οι μετοχές της, υποχώρησαν 5,75 δολ., ποσοστό 4%, φθάνοντας στα 139,25 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάϊο του 2003.

Οι μετοχές της Lehman Brothers, που ανακοίνωσε χθες αύξηση 47% των κερδών το δεύτερο τρίμηνο, σημείωσαν σήμερα απώλειες 4,2%. Οι μετοχές της Bear Stearns Cos., της τέταρτης σε μέγεθος χρηματιστηριακής εταιρείας των ΗΠΑ και της Charles Schwab Corp., οδήγησαν τον δείκτη Broker/Dealer χαμηλότερα κατά 6,3%.

Η Goldman είπε ότι τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου της χρήσης υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 10,1 δισ. δολ., από 4,81 δισ. δολ., πριν από ένα έτος. Η εταιρεία προβλεπόταν να εμφανίσει αύξηση των κερδών ανά μετοχή στα 4,28 δολ., σύμφωνα με τους 19 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, από 865 εκατ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα