Τεχνικός ο ρόλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 20:48

«Ο ρόλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό είναι τεχνικός, να συντάξει μια έκθεση, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση δεδομένων για να μπορέσουμε με οργανωμένο τρόπο να κάνουμε τον πολιτικό διάλογο, ο οποίος γίνεται στη Βουλή και συνεχίζεται», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μετά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΟΠΕ. «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε, με τον συνάδελφο κ. Σ.Τσιτουρίδη, επαφές με τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς φορείς», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης τόνισε ότι οι αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να γίνουν ενόψει της αντιμετώπισης του ασφαλιστικού είναι ευθύνη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και η όποια επιτροπή εμπειρογνωμόνων συγκροτηθεί από την κυβέρνηση οφείλει να λειτουργήσει υπό τον έλεγχο αυτής της αρχής.

Σε οποιαδήποτε άλλη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, τα κόμματα δεν έχουν κανένα λόγο να μετέχουν και πάντως πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρει μέρος σε διάλογο στο πλαίσιο μιας τέτοιας επιτροπής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα