ΠΑΣΟΚ: Τι μεσολάβησε και προσέρχονται στον διάλογο οι τραπεζίτες;

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 20:29
UPD:21:00

«Η σημερινή συμφωνία της ΟΤΟΕ με τις Διοικήσεις των Τραπεζών για έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/15/1203202.htm , δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια θετική εξέλιξη. Τι όμως μεσολάβησε, έξι σχεδόν μήνες από τότε που ξεκίνησε αυτό το δραματικό σίριαλ διαπραγματεύσεων, γεμάτο ένταση, παρασκήνιο, σκληρή και αδιαπραγμάτευτη στάση από τη μεριά των τραπεζιτών και ξαφνικά όλοι προσέρχονται στον διάλογο;

Ευχόμαστε ο διάλογος να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε γιατί τελικά η κυβέρνηση με την αδιάλλακτη στάση της έπρεπε να προκαλέσει τόση αναταραχή, μέχρι να ανακαλύψει ότι η πολιτική της οδηγούσε σε επιζήμιο αδιέξοδο και κοινωνική ένταση, αναγκάζοντάς την σε πλήρη αναδίπλωση», σχολίασε η συντονίστρια του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στην αρχή τήρησε μια άκαμπτη στάση με στόχο να χτυπηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί και στο θέμα αυτό πολύτιμος χρόνος μέχρι να οπισθοχωρήσει η κυβέρνηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα