Ομαλοποιείται σταδιακά το πτητικό πρόγραμμα των Ο.Α.

Συμφώνησαν διοίκηση με ιπτάμενους συμβασιούχους
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 10:17

ΟΜΑΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ σταδιακά η κατάσταση με τις πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών παρά το γεγονός ότι και χθες παρατηρήθηκε το φαινόμενο της ματαίωσης πτήσεων.

Μετά από ένα διήμερο ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, που έπληξε και πάλι το κύρος του αερομεταφορέα, φαίνεται ότι μετά από τη συμφωνία της διοίκησης με τους συμβασιούχους ιπταμένους συνοδούς-φροντιστές αρχίζει να εξομαλύνεται η κατάσταση στα δρομολόγια των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Πάντως, η συναίνεση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ιπταμένων συνοδών-φροντιστών να εργαστούν στα δυο ρεπό που δικαιούνται, αποτελεί μια προσωρινή λύση έως ότου ενταχθούν στο πτητικό πρόγραμμα οι 100 εποχικοί υπάλληλοι που προσελήφθησαν.

Ωστόσο, για ακόμη μια χρονιά η πλέον απαιτητική και προσοδοφόρα περίοδος για έναν αερομεταφορέα, το καλοκαίρι, ξεκίνησε με σημαντικές αναταράξεις στο πρόγραμμα των Ο.Α. Εκατοντάδες επιβάτες έμειναν με τα εισιτήρια στο χέρι βλέποντας τις πτήσεις τους να ακυρώνονται, ενώ αρκετοί αναχώρησαν με καθυστερήσεις που έφταναν και τις δυο ώρες.

Η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται τις χρονοβόρους διαδικασίες και τη δυσκαμψία της γραφειοκρατίας που επέτεινε την καθυστέρηση των προσλήψεων σε εποχικό προσωπικό. Παράλληλα, ενέτεινε τις πιέσεις προς τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ιπταμένους συνοδούς- φροντιστές να δεχτούν την λύση της υπερεργασίας.

Οι διαπραγματεύσεις απέδωσαν τελικά καρπούς χθες το απόγευμα με τους ιπταμένους που απασχολούνται με σύμβαση στην εταιρεία και όχι τους μονίμους υπαλλήλους να δέχονται να εργάζονται στα δυο ρεπό που δικαιούνται. Ωστόσο, η λύση της υπερεργασίας σε συνδυασμό με τις αλλαγές που γίνονται στο πτητικό πρόγραμμα, με συγχωνεύσεις πτήσεων, όπου αυτό είναι δυνατό, είναι προσωρινή.

Να σημειωθεί, ότι τα πρώτα μηνύματα για το τι θα επακολουθούσε από τις 18 Ιουνίου, οπότε και ξεκίνησε η αιχμή της θερινής περιόδου, είχαν διαφανεί ήδη από την περασμένη Τετάρτη, αλλά η μια μόνο ακύρωση (πρόκειται για την πτήση Αθήνα- Ιωάννινα- Αθήνα) δεν ήταν αρκετή.

Εκτός κινδύνου η κατάσταση θα βγει στις αρχές Ιουλίου, οπότε και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της εταιρείας οι 100 εποχικοί που βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης, καθώς κάποιοι από αυτούς χρειάζονται 15νθήμερη εκπαίδευση. Χθες, έως αργά το απόγευμα η εταιρεία προχώρησε σε έξι ακυρώσεις πτήσεων προς Λάρνακα, Μαδρίτη, Αμστερνταμ, Ρόδο, Μυτιλήνη και Μόναχο.

Τέλος, στο θέμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγ. Αντώναρος, ο οποίος τόνισε ότι διοίκηση και εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχή διάλογο προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες προκύπτουν κατά τη θερινή περίοδο αιχμής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα