Ομιλία Γ. Αλογοσκούφη για το Γ΄ ΚΠΣ

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 10:38

«Είναι άμεση προτεραιότητά μας να κατανοήσουν οι πολίτες τα προγράμματα του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ' ΚΠΣ)», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του «Τρίτου Πακέτου».

Ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και όλους όσοι έχουν σχέση με το Γ΄ΚΠΣ να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να κλείσει το συνολικό πρόγραμμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε επίσης ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, αποφεύχθηκαν δραματικές περικοπές, ρυθμίστηκαν υπερβάσεις στον προϋπολογισμό δαπανών και υιοθετήθηκαν μέτρα για την καλύτερη εφαρμογή του Γ΄ΚΠΣ. "Οι προσπάθειές μας θα πρέπει να είναι διαρκείς και έχει μεγάλη σημασία να απλουστευθούν οι διαδικασίες", κατέληξε ο Γ. Αλογοσκούφης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του συνόλου των πόρων του Γ' ΚΠΣ λέγοντας ότι δεν θέλουμε να δούμε να δαπανάται ούτε ένα ευρώ αλλά να επενδύεται.

Επίσης, είπε ότι «μπαίνουν οι βάσεις για μια νέα αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ των φορέων του Γ΄ΚΠΣ και ότι η οικονομία βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες. Κινούμαστε, πρόσθεσε, πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά. Παίρνουμε πρωτοβουλίες και δημιουργούμε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον».

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα