Hon Hai Precision: Αγοράζει τη μεγαλύτερη εταιρεία με ψηφιακές κάμερες της Ταϊβάν

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 10:45

ΣΤΗΝ εξαγορά όλων των μετοχών, αξίας 928 εκατ. δολ., της μεγαλύτερης εταιρείας με ψηφιακές κάμερες της Ταϊβάν, θα προχωρήσει η Hon Hai Precision Industry Co., η εταιρεία που κατασκευάζει τις συσκευές αναπαραγωγής ψηφιακής μουσικής iPod της Apple Computer Inc. Οι μετοχές της, υποχώρησαν στο ημερήσιο επιτρεπτό όριο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών της Ταϊβάν, θα πληρώσει για την Premier Image Technology Corp., με την έκδοση περίπου 148,5 εκατ. νέων μετοχών ή μία μετοχή για κάθε 3,9 μετοχές της Premier Image, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Hon Hai. Η εξαγορά είναι αξίας 30,3 δισ. δολ. Ταϊβάν, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της Hon Hai, στα 204 δολ. Ταϊβάν η μία.

Η Hon Hai, που προμηθεύει με ηλεκτρονικά εξαρτήματα εταιρείες και συναρμολογεί προϊόντα άλλων, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Hewlett-Packard Co., θέλει να αυξήσει τα έσοδά της, κατά μέσον όρο 30% τα πέντε επόμενα χρόνια. Ο πρόεδρός της, Terry Gou, είπε ότι οι εξαγορές θα αποτελέσουν το κλειδί διατήρησης της ανάπτυξης της εταιρείας.

Οι μετοχές της Hon Hai υποχώρησαν 14 δολ. Ταϊβάν η μία, ποσοστό 6,9%, φθάνοντας στα 191 δολ. Ταϊβάν, στις 12:24 μ.μ. στην Ταϊπέι, καθώς ανησυχία επικράτησε μεταξύ των επενδυτών ότι η έκδοση μετοχών της Hon Hai, θα μειώσει την αξία των μεριδίων τους.

Σήμερα η Hon Hai παράγει εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ψηφιακές κάμερες, ενώ η Premier Image τις παράγει ολόκληρες. Η ενσωμάτωση της Premier Image ως σκέλος, θα βοηθήσει την Hon Hai να προσελκύσει παραγγελίες από εταιρείες, όπως η Sony Corp., η Olympus Corp. και η Pentax Corp., σύμφωνα με τον αναλυτή, Birdy Lu, της Yuanta Securities Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα