Λευκός Οίκος: Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 00:03
UPD:00:07

 Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί «πολύ στενά» τις εξελίξεις στην οικονομία της Τουρκίας και τον αντίκτυπό τους στις αγορές. Αυτό επεσήμανε ο Κέβιν Χάσετ, εκ των οικονομικών συμβούλων του Λευκού Οίκου, την ώρα που η Wall Street έκλεινε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση στο κόκκινο και το ενεργητικό αναδυόμενων αγορών δεχόταν σφυροκόπημα. 

«Το παρακολουθούμε πολύ στενά.   Ο υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν παρακολουθεί την κατάσταση πολύ προσεχτικά» δήλωσε χαρακτηριστικά στο MSNBC.

Υποστήριξε δε ότι η απόφαση του προέδρου Τραμπ να διπλασιάσει τους δασμούς για τον χάλυβα που εισάγεται από την Τουρκία επηρεάζει ένα «πολύ πολύ μικρό κομμάτι» του ΑΕΠ της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι η υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος κατά περισσότερο από 40% αποτελεί σαφή ένδειξη πώς πολλά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη «δεν λειτουργούν στη χώρα αυτή».

Νωρίτερα, εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, είχε σημειώσει πως ενδεχόμενη απελευθέρωση Αμερικανών και Γερμανών, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, «θα βοηθούσε και στην οικονομική κατάσταση». 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα