Για τέταρτη συνεδρίαση στο κόκκινο η Wall Street

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 23:20
UPD:23:22
REUTERS/LUCAS JACKSON

Σε τροχιά πτώσης παρέμειναν οι αμερικανικές μετοχές, σήμερα Δευτέρα. καθώς η οξεία οικονομική κρίση στην Τουρκία λαμβάνει διαστάσεις «καταιγίδας», που σαρώνει συνολικά τις διεθνείς αγορές.

Ο Dow Jones με τα 30 «βαριά χαρτιά» της Wall Street κατέγραψε πτώση 125,44 μονάδων (0,5%), με τις μετοχές των τραπεζών Goldman Sachs και JPMorgan Chase να υποχωρούν έκαστη περισσότερο από 1%. Ήταν η τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τη Wall Street, στο μακροβιότερο πτωτικό σερί από τον Ιούνιο. 

Ο δείκτης S&P 500, o πλέον αντιπροσωπευτικός της αμερικανικής αγοράς, υποχώρησε 0,4% με τους κλάδους πρώτων υλών (-1%) και ενέργειας (-1,2%) να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. O τελευταίος επηρεάστηκε από την τπώση των τιμών του πετρελαίου κατά περίπου 2%. 

Στο -0,25% και ο Nasdaq, με την άνοδο των μετοχών Amazon και Apple κατά περίπου 1% να περιορίζει το εύρος των απωλειών του δείκτη. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε επίσης πτώση 0,25% με τις τράπεζες να δέχονται τις ισχυρότες πιέσεις. Ο Ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις για τον δείκτη αναδυόμενων αγορών MSCI Emerging. 

nafemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα