Rio Tinto: Συμφωνία στην Κίνα για αύξηση 19% των τιμών σιδηρομεταλλεύματος

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 08:11

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για αύξηση 19% της τιμής του σιδηρομεταλλεύματος πέτυχε η τρίτη σε μέγεθος μεταλλουργία στον κόσμο Rio Tinto Group, με τις βιομηχανίες ατσαλιού της Κίνας, ίδια με τις αυξήσεις που πέτυχε με τις ευρωπαϊκές, τις ιαπωνικές και άλλες ασιατικές εταιρείες του κλάδου.

Η Baosteel Group Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού της Κίνας, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για αύξηση 19% της τιμής με την BHP Billiton και αναμένεται να κλείσει συμφωνία με τη Cia. Vale do Rio Doce της Βραζιλίας μέσα στις δύο επόμενες ημέρες.

Οι βιομηχανίες ατσαλιού της Κίνας, που αποτελούν το 43% των εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος παγκοσμίως, αντιστάθηκε της αύξησης της τιμής, μετά την περυσινή άνοδο σε ποσοστό 71,5% και σε επίπεδα ρεκόρ.

Με την αύξηση των τιμών σιδηρομεταλλεύματος, η τιμή θα είναι υψηλότερη κατά 146% από τον μέσον όρο των 25 τελευταίων ετών, σύμφωνα με την Credit Suisse Group. Οι τιμές του έχουν αυξηθεί, μετά την έντονη ζήτηση από την Κίνα, η οποία αυξάνει την παραγωγή ατσαλιού για να κατασκευάσει αυτοκίνητα, εργοστάσια και κατοικίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα