Sony Ericsson: Μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων από την αντίστοιχη του κλάδου

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 08:35

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ανάπτυξη θα σημειώσουν οι πωλήσεις της Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., του joint venture κινητής τηλεφωνίας της Sony Corp. και της Ericsson AB, από τις αντίστοιχες του κλάδου.

«Φιλοδοξούμε να αναπτυχθούμε ταχύτερα από την αγορά», ανέφερε ο Jan Wareby, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Sony Ericsson, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας: «Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική η αγορά, αλλά πιστεύουμε ότι θα αποσπάσουμε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς».

Η Sony Ericsson, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, πουλά πιο ακριβά μοντέλα, όπως τηλέφωνα με μουσική, που χρησιμοποιούν το σήμα Walkman της Sony, για να αυξήσει την κερδοφορία της. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, εξήγαγε 13,3 εκατ. κινητά τηλέφωνα το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου, 41% περισσότερα από πέρυσι.

Το πρώτο τρίμηνο, το μερίδιο αγοράς της Sony Ericsson ήταν 6,1% από 5,5% που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Gartner Inc. Η Sony Ericsson υστερεί της Νokia Oyj, της Motorola Inc. και της Samsung Electronics Co., των τριών μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Οι πωλήσεις του σκέλους κινητών της εταιρείας, αυξήθηκαν 24% το πρώτο τρίμηνο, φθάνοντας τα 224 εκατ. τηλέφωνα, έναντι του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την Gartner. Οι πωλήσεις φέτος, μάλλον θα σημειώσουν αύξηση 18%, φθάνοντας στα 960 εκατ. κινητά, έναντι του προηγούμενου έτους και πάνω από τα 674 εκατ. κινητά τηλέφωνα που πουλήθηκαν το 2004.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις κινητών υπερέβησαν τα 900 εκατ. φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony Ericsson στις 13 Απριλίου. Προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας ανέφερε για αύξηση 10% από τις πωλήσεις των 780 εκατ. κινητών τηλεφώνων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα