OneSteel: Συμφωνία για εξαγορά της Smorgon

Αντί του ποσού του 1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 08:01

ΣΤΗΝ εξαγορά της Smorgon Steel Group Ltd., αντί του ποσού του 1,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,2 δισ. δολ.), σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τον ανταγωνισμό από εταιρείες της Κίνας, της Ν. Κορέας και της Ταϊβάν, προχωρά η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ατσαλιού της Αυστραλίας, OneSteel Ltd.

Η προσφορά σε μετρητά και μετοχές αξιολογεί τις μετοχές της Smorgon που εδρεύει στη Μελβούρνη, στο 1,76 δολ. Αυστραλίας η κάθε μία, 31% υψηλότερα σε σύγκριση με το κλείσιμο των μετοχών στις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των εταιρειών. Η OneSteel που εδρεύει στο Σύδνεϋ, θα απορροφήσει επίσης το χρέος της εταιρείας, ύψους 1,1 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι εταιρείες ατσαλιού διεθνώς επιδιώκουν τις συγχωνεύσεις για να μειώσουν το κόστος τους, συμπεριλαμβανομένων και των τιμών που καταβάλλου για πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένου του σιδηρομεταλλεύματος. Χθες, η Arcelor συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Μittal Steel Co., δημιουργώντας τη μεγαλύτερη βιομηχανία του κλάδου παγκοσμίως με παραγωγή το 10% της παγκόσμιας παραγωγής ατσαλιού.

Οι μετοχές της Smorgon σημείωσαν άνοδο 46 σεντς, φθάνοντας στο 1,80 δολ. Αυστραλίας η μία, στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ. Διαπραγματεύθηκαν στο 1,77 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:33 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Οι μετοχές της OneSteel σημείωσαν άνοδο 19 σεντς, ποσοστό 4,8%, φθάνοντας στα 4,14 δολ. Αυστραλίας η μία.

Οι μέτοχοι της Smorgon θα κατέχουν περίπου το 39% της OneSteel, μετά την εξαγορά. Η OneSteel θα διαχωρίσει το σκέλος του ατσαλιού και των μετάλλων από το σκέλος διανομής της Smorgon, που προβλέπεται να έχει πωλήσει ύψους 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Σύμβουλος της OneSteel στην εμπορική συναλλαγή είναι η UBS AG και σύμβουλοι της Smorgon είναι η Goldman Sachs.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα