Goldman, Merrill: Ηγούνται των τραπεζών για τις αμοιβές 200 εκατ. δολ. της Mittal

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 13:16

ΣΤΙΣ 13 πρώτες τράπεζες που θα μοιραστούν πλέον των 200 εκατ. δολ. σε αμοιβές από την πεντάμηνη μάχη της Mittal Steel Co. για την εξαγορά της Arcelor SA, της δεύτερης σε μέγεθος βιομηχανίας ατσαλιού στον κόσμο, συγκαταλέγονται Goldman Sachs Group Inc. και Merrill Lynch & Co.

Η Μittal, της οποίας η βελτιωμένη προσφορά ύψους 26,9 δισ. ευρώ (33,7 δισ. δολ.) έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Arcelor πριν από δύο ημέρες, πληρώνει πέντε τράπεζες περίπου 100 εκατ. δολάρια. ¶λλες οκτώ τράπεζες, θα εισπράξουν από την Arcelor, περίπου το ίδιο ποσόν, σύμφωνα με τον ανώτατο οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Γκονζάλο Ερκουΐτζο, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες.

Η JPMorgan Chase & Co. θα εισπράξει αμοιβές από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, όπου εδρεύει η Arcelor και το Bέλγιο θα πληρώσει τη Lazard Ltd., για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι πολυπληθείς σύμβουλοι στην εξαγορά της Arcelor, καταδεικνύει το πώς οι τράπεζες ανταγωνίζονται για τις αμοιβές, καθώς οι συγχωνεύσεις 1,7 τρισ. δολ., ποσού ρεκόρ και οι εξαγορές , βοηθούν σε τέταρτη χρονιά κερδοφορίας για τους οίκους της Wall Street. Κατά μέσον όρο οι οκτώ από τις επενδυτικές τράπεζες συμμετείχαν στις 10 μεγαλύτερες εξαγορές που ανακοινώθηκαν φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα