Βραζιλία: Ταχύτερη η αύξηση του τραπεζικού δανεισμού

Μέσα σε πέντε μήνες τον Μάϊο
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 13:31

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σημείωσε τον Μάϊο ο τραπεζικός δανεισμός στη Βραζιλία και με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε πέντε μήνες, καθώς οι καταναλωτές δανείστηκαν χρήματα τώρα που υποχωρεί η ανεργία και αύξησαν τις αγορές τηλεοράσεων, κατοικιών και αυτοκινήτων με πίστωση.

Τα δάνεια των κρατικών και των μη κρατικών τραπεζών, αυξήθηκαν 2,7%, στα 654,7 δισ. ρεάλ (295 δισ. δολ.) από 637,7 δισ. ρεάλ (αναθεωρημένα στοιχεία) τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας στη Μπραζίλια. Συνολικά, ο μέσος όρος των επιτοκίων στη χώρα, υποχώρησε 43,9% από 45% που ήταν το Απρίλιο και 45,7% που ήταν τον Μάρτιο.

Ανοδικά επίσης κινήθηκαν τα καταναλωτικά δάνεια, καθώς ο κόσμος αύξησε τις αγορές τηλεοράσεων και άλλων ηλεκτρικών οικιακών συσκευών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που άρχισε αυτόν τον μήνα στη Γερμανία, σύμφωνα με την Εθνική Ενωση Τραπεζών της χώρας, γνωστής ως Febraban, σε έκθεσή της που διενεμήθη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η ζήτηση για νέα δάνεια αυξάνεται εδώ και εννέα μήνες, μετά την έναρξη της μείωσης των βασικών επιτοκίων δανεισμού από την τράπεζα. Στη Βραζιλία, οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι χρειάζονται τουλάχιστον έξι μήνες μείωσης των επιτοκίων για να επηρεαστεί η ζήτηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα